Ruszył projekt Poczytaj Mi!

Dzięki wsparciu Fundacji PZU oraz naszym stałym darczyńcom Fundacja Sławek kontynuuje realizację  jednego ze swoich najważniejszych celów statutowych. Wiemy jak ważne jest umacnianie więzi rodzinnych pomiędzy dziećmi a ich uwięzionymi rodzicami. Przyczyny pobytu rodzica w więzieniu są przecież zupełnie niezależne od dziecka. Jednak dodatkową karą wymierzaną całej rodzinie jest rozłąka. Dzieci kochają przecież swoich rodziców  bezwarunkowo i tęsknią za nimi niezależnie od tego czy rozdzielił je wyjazd zagraniczny, praca z dala od domu czy właśnie uwięzienie rodzica!

Projekt "Poczytaj mi" sprawia, że dzieci mogą usłyszeć głos swoich rodziców. Dzięki pracy wspaniałych wolontariuszy Fundacja Sławek odwiedza rodziców w więzieniach i nagrywa wraz z nimi bajki dla swoich pociech. Następnie dokonujemy udźwiękowienia nagrań, rodzice własnoręcznie rysują okładkę płyty CD i wraz z osobistymi życzeniami od mamy czy taty wysyłamy bajeczki najmłodszym!

Fundacja Sławek prowadzi ten program od 2009 roku. Od tego czasu nagraliśmy już 1266 bajek! W tym roku dzięki Fundacji PZU oraz stałym darczyńcom planujemy nagrać ponad 200 bajek!

I TY możesz pomóc! Zostań stałym darczyńcą i wspieraj projekt Poczytaj Mi oraz podobne inicjatywy na: www.fundacjaslawek.org/platnoscionline

Więcej na: www.poczytajmi.org

Zapisz