„Misterium Męki Pańskiej”

29.03.2017

Dnia 28 marca 2017 o godz. 13.15 wolontariusze oraz podopieczni  Fundacji „Sławek”  wraz z Kołem Studentów Pedagogiki Resocjalizacyjnej WNP UKSW w Auli Schumana, ul.Wóycickiego 1/3 Kampus UKSW bud. 21 zaprezentowali Misterium Męki Pańskiej. Przedstawienie przygotowane zostało w formie ukazującej wydarzenia związane ze skazaniem i ukrzyżowaniem Chrystusa. Rozważania do każdej z czternastu stacji Drogi Krzyżowej zostały napisane w odniesieniu do własnych przemyśleń i  w całości przygotowane przez osoby zarówno osadzone, jak i te które już opuściły zakłady karne i areszty śledcze. Celem stworzenia „Misterium Męki Pańskiej” jest przygotowanie do Świąt Wielkanocnych, wzbudzenie refleksji o przemijalności życia i sensu ludzkiej egzystencji, poszukiwanie źródła wiary. Misterium jest również odpowiedzią na koncepcję twórczej resocjalizacji. Wydarzenie to spotkało się z dużym zainteresowaniem i bardzo serdecznym przyjęciem. Dziękujemy wolontariuszom – dzięki waszemu zaangażowaniu było pięknie i mnóstwo niesamowitych wrażeń, a aula była pełna po brzegi. Do zobaczenia za rok.

Zapraszamy do stałego wspierania naszej misji na:  www.fundacjaslawek.org/platnoscionline