PARAGRAF 64 walczy z ubóstwem!

Muzyka nie tylko łagodzi obyczaje, ale na pewno uwrażliwia. Dowodzą tego członkowie zespołu PARAGRAF 64, angażując się w nowe inicjatywy, akcje i wydarzenia. Cały czas pokazują, że niewiele mając można też innym dawać. Zespół został zaproszony przez Dyrektor Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich do udziału w imprezie organizowanej w ramach Dni Walki z Ubóstwem. Obchody Dnia Walki z Ubóstwem planowane są w sali widowiskowej Strzeleckiego Ośrodka Kultury w dniu 17.10.2016 roku o godz. 15.40.

Całe wydarzenie rozpocznie się około godziny 15:00 prelekcją dotyczącą ubóstwa, wykluczenia społecznego oraz działalnością Partnerstwa Lokalnego. W imprezie wezmą udział władze samorządowe oraz przedstawiciele instytucji i organizacji pozarządowych uczestniczących w Partnerstwie Lokalnym.

Będzie to kolejny już koncert zespołu PARAGRAF 64 w Ośrodku Kultury. Poprzedni miał charakter charytatywny. PARAGRAF 64 zagrał dla dzieci niewidomych i słabowidzących, a podczas trwania koncertu odbyła się zbiórka środków na powstanie książek/bajek dotykowych.

Wszystkich, którzy chcą usłyszeć co to znaczy w praktyce twórcza resocjalizacja zapraszamy na koncert, a kto ma zbyt daleko do Strzelec Opolskich zachęcamy do kupna płyty zespołu – JESIENNA PROMOCJA TRWA - płyta PARAGRAF 64 za jedyne 28 PLN.

Chcesz wiedzieć więcej: http://www.fundacjaslawek.org/sklep