Dziękuję wszystkim za MieniaArt - Marek Łagodziński!

Szanowni Państwo!

Drodzy Przyjaciele i Sympatycy!

w imieniu zarządu Fundacji „Sławek” chciałbym Wam serdecznie podziękować za zaangażowanie i udział w VI Festiwalu sztuki „MieniaArt” przedsięwzięciu artystycznym realizowanym w ramach projektu „Dialog - niewykluczony!”.

Dziękujemy za udział w warsztatach plenerowych w dniach 5-10.09.2016 r., a także za udział w całodniowym wydarzeniu „Mienia Art” – VI Festiwalu Sztuki grup narażonych na wykluczenie. Cieszymy się, że dzięki waszej obecności i pomocy udało nam się przełamać bariery i stereotypy oraz uprzedzenia pomiędzy grupami osób wykluczonych w społeczności lokalnej w Mieni, w gminie Cegłów.

Mamy nadzieję, że hasło przewodnie tegorocznego festiwalu „#NIESKREŚLAM”, przez kolejne lata będzie wyznaczać płaszczyznę naszych wspólnych działań i inicjatyw podejmowanych na rzecz środowiska. Wiemy, że dzięki waszemu wsparciu i zaangażowaniu owo „nieskreślanie” zaczęliśmy wprowadzać, w życie w naszej małej społeczności. Pokazaliśmy, że drugą szansę można i trzeba sobie zawsze dawać! Pokazaliście swoją obecnością na warsztatach i na festiwalu, że są ludzie, którzy potrafią dawać tą drugą szansę stając się naszymi sąsiadami. By zmieniło się coś w podejściu do więźniów i byłych więźniów w Polsce takie działania i postawy powinny być powielane. Dzięki Waszemu zaangażowaniu my w fundacji wierzymy, że jest to możliwe!

Dziękujemy Wam bardzo.

Marek Łagodziński