Ostatnie dni na naboru na uczestników szkolenia!

Zostało już tylko kilka miejsc na szkoleniu, które odbędzie się w dniach 7-10.04.2016 r. w Collegium Civitas w ramach projektu  E.U.R.O.P.E. (European Union Rapprochement for Offenders and Pupils Education). Najlepsi kursanci, którzy ukończą szkolenie z zakresu wiedzy o Unii Europejskiej, problematyki wykluczenia społecznego oraz tolerancji będą mieli możliwość przeprowadzenia szkoleń za wynagrodzeniem (umowa zlecenie) dla więźniów z Warszawy i okolic.

Szkolenie odbędzie się w dniach 7-10.04.2016r i trwać będzie odpowiednio 7-9 kwietnia 2016 (czwartek, piątek, sobota) od 10:00 do 16.00, w dniu 10 kwietnia (niedziela) od 10:00 do 14:00.

W programie szkolenia m.in. wykłady: „Rasizm, ksenofobia i nietolerancja we współczesnym społeczeństwie ”- prof. dr hab. Rafał Pankowski, Collegium Civitas, Stowarzyszenie Nigdy Więcej; „Winny” i „Wykluczony” - prof. dr hab. Paweł T. Dobrowolski, Collegium Civitas oraz „Praca i Edukacja w Unii Europejskiej” - prof. dr hab. Ryszard Michalczyk, Collegium Civitas, a także przedstawicieli organizacji pozarządowych realizujących projekt działających na rzecz więźniów w Polsce (Fundacja "Sławek") oraz przedstawicieli organizacji z Węgier i z Grecji.

Już tylko dwa dni poszukujemy chętnych do wzięcia udziału w szkoleniu! Szkolenie odbędzie się w siedzibie Collegium Civitas w Pałacu Kultury i Nauki, XII piętro plac Defilad 1, 00-901, Warszawa.

Osoby zainteresowane udziałem w szkoleniu prosimy o przesłanie swojej notki biograficznej i adresu e-mail, na który prześlemy informacje o wynikach rekrutacji.

Wymagania:

-  doświadczenie wolontaryjne/staż w pracy z trudną młodzieżą i więźniami lub współpraca z organizacjami działającymi na rzecz więźniów i trudnej młodzieży;

- wykształcenie pedagogika specjalna, resocjalizacja i pomoc społeczna oraz pokrewne lub są w trakcie przedmiotowych studiów (minimum zaliczyli III rok).

Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres: biuro@fundacjaslawek.org do dnia 31 marca 2016 roku.

Zakwalifikowane osoby otrzymają zaproszenie wraz ze szczegółowym planem zajęć na szkolenie mailem.

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt do biura Fundacji tel. 22 258-19-97 w godzinach 10:00 -17:00.