Czym jest OBIEKTYWnaWOLNOŚĆ?

To przede wszystkim akcja społeczna. Projekt powstał w celu uświadomienia społeczeństwa o problemach osób pozbawionych wolności i opuszczających zakłady karne. Często z niewiedzy i strachu przed nieznanym źle oceniamy innych i krzywdząco szufladkujemy. Aby osiągnąć swój cel planujemy kilka mniejszych i większych działań. Pierwsze z nich to warsztaty fotograficzne dla osadzonych. Będzie to dla nas i dla nich nowe doświadczenie oraz okazja do zdobycia wiedzy. Drugim elementem są stoły dyskusyjne. Zaprosimy społeczność do dyskusji ze skazanymi i o skazanych. Ostatnim kluczowym zadaniem jest zorganizowanie wernisażu i wystawy fotografii powstałych w ramach warsztatów.

Kto jest kto? :)

Nasz zespół to wolontariuszki - studentki z Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. Poniżej krótki opis sylwetek :)

Rozwiń

Co? Gdzie? Kiedy?

Warsztaty fotograficzne

To pierwsze z głównych zadań, którego się podejmiemy. Zaplanowane zostało na listopad oraz grudzień 2017. Pilotażowo odbędą się w Areszcie Śledczym Warszawa Służewiec.

Liczymy, że wkrótce pojawią się tu zacne logotypy ;)

Projekt realizowany w ramach Olimpiady Zwolnieni z teorii

Zachęcamy do obserwowania nas na Facebook'u :)

Kontakt

Dominika "Multiwolontariusz, tak... to Ja :) w pomaganiu tkwi siła ! Uwielbiam poznawać ciekawych ludzi, a jeszcze bardziej z Nimi pracować. Każdego dnia poszerzam swoje horyzonty. Łącze prace, studia, wolontariaty i miganie w jedną całość.  Dlaczego OBIEKTYWnaWOLNOŚĆ? powód jest prosty: "ludzi coraz więcej, a człowieka mniej"