Czym jest OBIEKTYWnaWOLNOŚĆ?

To przede wszystkim akcja społeczna. Projekt powstał w celu uświadomienia społeczeństwa o problemach osób pozbawionych wolności i opuszczających zakłady karne. Często z niewiedzy i strachu przed nieznanym źle oceniamy innych i krzywdząco szufladkujemy. Aby osiągnąć swój cel planujemy kilka mniejszych i większych działań. Pierwsze z nich to warsztaty fotograficzne dla osadzonych. Będzie to dla nas i dla nich nowe doświadczenie oraz okazja do zdobycia wiedzy. Drugim elementem są stoły dyskusyjne. Zaprosimy społeczność do dyskusji ze skazanymi i o skazanych. Ostatnim kluczowym zadaniem jest zorganizowanie wernisażu i wystawy fotografii powstałych w ramach warsztatów.

Kto jest kto? :)

Nasz zespół to wolontariuszki - studentki z Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. Poniżej krótki opis sylwetek :)

Rozwiń

Co? Gdzie? Kiedy?

Warsztaty fotograficzne

To pierwsze z głównych zadań, którego się podejmiemy. Zaplanowane zostało na listopad oraz grudzień 2017. Pilotażowo odbędą się w Areszcie Śledczym Warszawa Służewiec.

Liczymy, że wkrótce pojawią się tu zacne logotypy ;)

Projekt realizowany w ramach Olimpiady Zwolnieni z teorii

Zachęcamy do obserwowania nas na Facebook'u :)

Kontakt

Paulina „Wewnętrzne ADHD to ja. :) Lubię żyć szybko i robić dużo. Mam milion pomysłów na minutę. Jeśli myślisz, że coś jest niemożliwe do zrobienia zapytaj mnie – w moim słowniku nie ma pojęcia „nie da się“. Największą inwestycją mojego życia jest moja córka. Jest moją motywacją i inspiracją bo dzięki niej uczę się innego spojrzenia na świat.  Praca w fundacji sprawia mi ogromną satysfakcję. Udało mi się zbudować wspaniały zespół, który pomaga mi zmieniać świat.

Go to link