Czym jest OBIEKTYWnaWOLNOŚĆ?

To przede wszystkim akcja społeczna. Projekt powstał w celu uświadomienia społeczeństwa o problemach osób pozbawionych wolności i opuszczających zakłady karne. Często z niewiedzy i strachu przed nieznanym źle oceniamy innych i krzywdząco szufladkujemy. Aby osiągnąć swój cel planujemy kilka mniejszych i większych działań. Pierwsze z nich to warsztaty fotograficzne dla osadzonych. Będzie to dla nas i dla nich nowe doświadczenie oraz okazja do zdobycia wiedzy. Drugim elementem są stoły dyskusyjne. Zaprosimy społeczność do dyskusji ze skazanymi i o skazanych. Ostatnim kluczowym zadaniem jest zorganizowanie wernisażu i wystawy fotografii powstałych w ramach warsztatów.

Kto jest kto? :)

Nasz zespół to wolontariuszki - studentki z Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. Poniżej krótki opis sylwetek :)

Dominika "Lubię wyzwania i ciągłe odkrywanie świata i siebie na nowe. Najlepiej odpoczywam w trakcie górskich wypraw lub długich spacerów po lesie (choć cenię sobie chwilę z dobrą książką i czarną mocną kawą😊). Największa pasja... to człowiek. Jego myśli, decyzje, to kim jest, ale również tkwiący w nim potencjał. Stąd właśnie pomysł na projekt OBIEKTYWnaWOLNOŚĆ 😉 "

press to zoom

Kornelia "Siła jest w Tobie 💪 Połączenie studiowania, pracy, wolontariatu i tworzenia projektów pozwala mi na zdobywanie doświadczenia, poznawanie nowych ludzi i ciągłe rozwijanie się, a to właśnie daje mi największą motywacje do działania. Często mój dzień zaczyna się wyjściem z domu o godzinie 8.00, a powrotem o 23.00. Uwielbiam przebywać wśród ludzi, rozmawiać z nimi, ale także i słuchać, dlatego jestem TU i TERAZ."

press to zoom

Paulina „Wewnętrzne ADHD to ja. :) Lubię żyć szybko i robić dużo. Mam milion pomysłów na minutę. Jeśli myślisz, że coś jest niemożliwe do zrobienia zapytaj mnie – w moim słowniku nie ma pojęcia „nie da się“. Największą inwestycją mojego życia jest moja córka. Jest moją motywacją i inspiracją bo dzięki niej uczę się innego spojrzenia na świat.  Praca w fundacji sprawia mi ogromną satysfakcję. Udało mi się zbudować wspaniały zespół, który pomaga mi zmieniać świat.

press to zoom

Ela "Uparta, gaduła, pyskata, ale też empatyczna. Wrażliwa na ludzi, a szczególnie na ich krzywdę i niesprawiedliwość. Te cechy pozwalają mi zawzięcie dążyć do spełnienia swoich marzeń! Dalej szukam siebie, odkrywam świat, uczę sie i zdobywam doświadczenie. Uwielbiam książki, podróże i przygody, OBIEKTYWnaWOLNOŚĆ będzie doskonałą przygodą i doświadczeniem połączona z moimi pasjami, a szczególnie z tą jedną najważniejszą, czyli CZŁOWIEKIEM!

press to zoom

Dominika "Multiwolontariusz, tak... to Ja :) w pomaganiu tkwi siła ! Uwielbiam poznawać ciekawych ludzi, a jeszcze bardziej z Nimi pracować. Każdego dnia poszerzam swoje horyzonty. Łącze prace, studia, wolontariaty i miganie w jedną całość.  Dlaczego OBIEKTYWnaWOLNOŚĆ? powód jest prosty: "ludzi coraz więcej, a człowieka mniej"

Co? Gdzie? Kiedy?

Warsztaty fotograficzne

To pierwsze z głównych zadań, którego się podejmiemy. Zaplanowane zostało na listopad oraz grudzień 2017. Pilotażowo odbędą się w Areszcie Śledczym Warszawa Służewiec.

Liczymy, że wkrótce pojawią się tu zacne logotypy ;)

Projekt realizowany w ramach Olimpiady Zwolnieni z teorii

Zachęcamy do obserwowania nas na Facebook'u :)

Dziękujemy! Wiadomość wysłana.