Poczytaj mi - bajki na jesienne wieczory

Pomóż nagrać bajkę.     Akcja trwa do  6 grudnia 2016 !!!

Pomóż dzieciom usłyszeć głos rodzica – głos mamy lub taty!

Pomóż osadzonym rodzicom nagrać spersonalizowane bajki CD, dla swoich dzieci.

Według danych fundacji co druga osoba przebywająca w więzieniu deklaruje, że ma dzieci. Dzieci, chociaż nie są odpowiedzialne za sytuację życiową rodzica, ponoszą negatywne konsekwencje izolacji rodzica. Stąd pomysł by mama czy tata nagrał bajkę dla dziecka - nagrana bajka stwarza możliwość pośredniego kontaktu z rodzicem, możliwość usłyszenia jego głosu. To przedsięwzięcie ma pomóc dziecku w radzeniu sobie z tymczasową nieobecnością jednego z rodziców. Program sprzyja też resocjalizacji i readaptacji skazanych, w zakresie integracji z rodzinami.

Chcemy nagrywać bajki dla dzieci, których rodzic przebywa w więzieniu dlatego potrzebujemy twojego wsparcia. Wielu rodziców przebywających w więzieniu czeka na taką możliwość.

Koszt nagrania 10 bajek to 890 zł

Na kwotę 890 zł składają się koszty obróbki audiowizualnej (okładka narysowana przez rodzica, dogranie efektów dźwiękowych), wynagrodzenie dla nagrywającego bajkę, wysyłka.

Działaj! Wesprzyj nas tak by dzieci, których rodzic przebywa w więzieniu usłyszały głos mamy lub taty, by usłyszały słowa: „Tęsknię za tobą!”, „Kocham Cię!” i „Czekam na spotkanie z Tobą!”

„Wiem, że moje maleństwo będzie słuchało bajeczki, którą codziennie przed snem będę mu czytała, przytulę go w myślach, wyśle aniołka by go uściskał i był przy nim gdy ja jestem w tym miejscu"- mama, osadzona A.Ś. Warszawa, uczestniczka projektu "Poczytaj mi".

Istnieje możliwość dokonania  wpłat na konto:
Bank PEKAO S.A. VII O/W-wa

84 1240 1109 1111 0000 0516 2673 z dopiskiem „Poczytaj mi”

KUP DZIECKU BAJKĘ

Zróbmy razem jeszcze więcej!

Informujemy, że system bankowości elektronicznej Przelewy24 pobiera opłatę za obsługę, o tą kwotę zostaje pomniejszona Twoja darowizna wpływająca na konto Fundacji.